SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cremoulin

  • Ser Cremoulin Ser Cremoulin
  • Ser Cremoulin Ser Cremoulin
  • Ser Cremoulin Ser Cremoulin
Wygląd i konsystencja:
Bardzo kremowy i miękki ser z biało - czerwoną skórką. Umieszczony w drewnianej szkatułce. Waży 500 gram. Pakowany jest po dwie sztuki w karton.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany przez cały rok z mleka krowiego. Podobny do sera Vacherin. Ma krótki okres przydatności do spożycia tylko kilka dni.

Smak i zapach:

Ser nieco ostry, ale smak ma łagodny i kremowy.

Pochodzenie:


Wytwarzany w rejonie Périgord.

Podawanie:

Stosowany na tosty i kanapki. Spożywany bezpośrednio z pudełeczka, jedzony łyżką. Tradycyjnie spożywany w okresie Bożego Narodzenia wraz z winem Riesling.

Wartości odżywcze:


Zawiera 50% tłuszczu w suchej masie.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis