SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Crémeux du Mont St Michel

  • Ser Crémeux du Mont St Michel Ser Crémeux du Mont St Michel
Wygląd i konsystencja:
Ser Crémeux du Mont St Michel ma pofalowaną skórkę pokrytą białą pleśnią.

Komponenty i wytwarzanie:
Crémeux du Mont St Michel powstaje z pasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewa od 4 do 5 tygodni.

Smak i zapach:
Ser ma wyborny smak masła i śmietany, a także ostry i mocny smak grzybów.

Pochodzenie:
Crémeux du Mont St Michel jest wytwarzany w dolnej Normandii.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu: 50%

Proponowane wina:
Allende Blanco (Rioja) lub Viñas Del Vero Gewurztraminer (Somontano).
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis