SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cravanzina

  • Ser Cravanzina Ser Cravanzina
  • Ser Cravanzina Ser Cravanzina
  • Ser Cravanzina Ser Cravanzina
Wygląd i konsystencja:
Cravanzina jest to ser delikatny, należący do miękkich serów dojrzewających z Alta Langa. Jego tekstury, pod cienką, giętką skórką pokrytą białą pleśnią, są wewnątrz bardzo kremowe.Wytwarzany w kształcie dysku o wadze 200 gram.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany jest ręcznie. Produkcja odbywa się z wykorzystaniem mleka krowiego i owczego.

Smak i zapach:

Smak kwasu mlekowego.

Podawanie:

Ważne jest, aby jeść ser w temperaturze pokojowej, by odkryć jego pełny potencjał smaku.

Wartości odżywcze:

Ser zawiera 57% tłuszczu w suchej masie.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis