SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Crannog

  • Ser Green Pepper Crannog Ser Green Pepper Crannog
  • Ser Crannog White Ser Crannog White
Wygląd i konsystencja:
Crannog - wytwarzany w kształcie spłaszczonego koła o wadze 250 g. Średnica koła 9 cm, wysokośc 3 cm. Skórka woskowana. Tekstury spójne, kruche. Łatwo się topi.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego z dodatkiem wegetariańskiej podpuszczki. Dojrzewa 7 dni.Wytwarzny w 3 rodzajach smakowych:

- z zielonym pieprzem
- zwyłky bez dodatków
- ze szczypiorkiem.

Smak i zapach:
Cudownie
kremowy, słodki, ziemisty smak, który pochodzi z mleka, z którego jest wytwarzany.

Pochodzenie:

Wytwarzany przez  Loch  Arthur Creamery w Dumfries, w południowo-zachodniej Szkocji.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis