SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cousteron

  • Cousteron   www.mundoquesos.com/search?q=Cousteron Cousteron www.mundoquesos.com/sea rch?q=Cousteron
  • Cousteron Cousteron
Wygląd i konsystencja: Ser Cousteron jest z pasteryzowanego mleka krowiego z regionu Loary. Ser typu "Trappist" (klasztorny), półtwardy z ładną pomarańczową  i grubą skórką,przemywaną w czasie dojrzewania. Wewnątrz jednolita, zwarta,ale miękka masa.Dojrzewa ok.30 dni.Zawartość tłuszczu:25,5%.Ser jest dostępny w trzech formatach: 200 g, 320 g. lub 460 g.

Smak i zapach:smakuje bardzo dobrze,ma doskonale wyważoną ilość soli i delikatny smak z nutą orzechów laskowych,i słaby zapach.

Podawanie:ser piknikowy,idealny na kanapki ze świeżym chlebem i plastrem szynki,podawany też z czarną konfiturą wiśniową i żurawiną,nadaje się również do  raclette. Ten ser chętnie spożywają dzieci.

Proponowane wina: Maison Hugel (Gewurztraminer) i Silex (Dz.U. Loire)
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis