SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Couhé-Vérac

  • Ser Couhé-Vérac Ser Couhé-Vérac
Wygląd i konsystencja:
Ser Couhé-Vérac jest serem miękkim, z niepasteryzowanego mleka koziego. Ser jest pakowany w liść kasztanu, który dodaje smaku i aromatu skórce. Okres dojrzewania to 3-4 tygodnie. Średnica sera to 9 cm, wysokość 3 cm i waga 250-280 g. Couhé-Vérac jest serem nieprasowanym, ma naturalnie spleśniałą skórkę. Produkuje się go od wiosny do jesieni.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis