SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Coquetdale

  • Ser Coquetdale Ser Coquetdale
  • Ser Coquetdale Ser Coquetdale
  • Ser Coquetdale Ser Coquetdale
  • Ser Coquetdale Ser Coquetdale
Wygląd i konsystencja:
Wegetariański, twardy ser o okrągłym kształcie z mleka krowiego i wegetariańskiej podpuszczki.Waży 550 g.Pakowany w papier .

Komponenty i wytwarzanie:

Szlachetna, twarda, naturalna skórka pokryta jest żółto-szarą pleśnią. Dojrzewanie sera trwa 10 tygodni. Zawartość tłuszczu 55%.

Smak i zapach:

Jest to miękki, gładki ser o wspaniałym bilansie smaków: słodkiego, kwaśnego i orzechowego. Jest lekko słony pod koniec degustacji i pikantny.

Pochodzenie:

Ser został opracowany przez Marka Robinsona w jego rodzinnym mieście w hrabstwie Northumberland.

Podawanie:
Idealny do wina Saint Estephe, Boudes Rouge.
Termin przydatności do spożycia to 2 miesiące.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis