SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Contessa Paola

  • Ser Contessa Paola Ser Contessa Paola
Wygląd i konsystencja:
Ser Contessa Paola wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. Jest to miękki ser, który dojrzewaprzez co najmniej 3 tygodnie. Ma kremową konsystencję i posiada otwory. Wnętrze sera jest blado- żółte. Jest w kształcie cylindrycznymo średnicy 19 cm lub 11cm, wysokość 5 cm i masie 1,3 kilogramów i 450g. Trwałość sera to 21 dni.

Pochodzenie:
Ser pochodzi ztyrolskich Alp.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis