SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Comtomme

  • Ser Comtomme Ser Comtomme
  • Ser Comtomme Ser Comtomme
  • Ser Comtomme Ser Comtomme
Wygląd i konsystencja:
Posiada płukane skórki w kolorze miedzi, a wnętrze o zabarwieniu kości słoniowej z małymi dziurkami. Tekstury gładkie, łatwo się topią. Waży 3kg.

Komponenty i wytwarzanie:

Comtomme ser produkowany jest bezpośrednio w gospodarstwie rodzinnym z surowego mleka ekologicznego .Dojrzewa od 90 do 150 dni na drewnianych stołach.

Smak i zapach:

Smak sera maślany z nuta aromatu owocowego.

Pochodzenie:

Nazwa odnosi się do miasta Compton w regionie Eastern Townships, gdzie jest wytwarzany oraz od rodzaju sera: Tomme.

Podawanie:

Używany jako ser deski serów lub na przekąskę.

Wartości odżywcze:
Zawiera 30% tłuszczu, a wilgotnośc sera wynosi 44%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis