SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Coeur de Camembert au Calvados

  • Coeur de Camembert au Calvados Coeur de Camembert au Calvados
  • źródło www.productserve.com źródło www.productserve.com
Wygląd i konsystencja:
Ser jest specjalnością regionu Normandie. Jest to nowoczesny, miękki, biały ser o okrągłym kształcie.Dojrzewa od 20 do 35 dni.Zawartość tłuszczu:45%.

Komponenty i wytwarzanie:
Jego skórka jest usuwana z półdojrzałego Camemberta, a sam ser następnie moczy się w winiaku Calvados. Świeże okruchy tartej bułki są natłaczane na powierzchnię sera, ozdabia się go także orzechowym przybraniem.

Smak i zapach:

Faktura jest kremowa, a sam ser ma jabłkowy aromat.

Podawanie:
na deskę serów.

Zalecane wina:
Cidre-Jasnieres, Calvados.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis