SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Coeur de Bray

  • Ser Coeur de Bray Ser Coeur de Bray
  • Ser Coeur de Bray Ser Coeur de Bray
Wygląd i konsystencja:
Ser Coeur de Bray to wytwarzany w kształcie serca miękki ser o wadze 200 gram. Jest pochodną sera Neufchâtel. Dojrzewa od 3 tygodni do 3 miesięcy. Tekstury ziarniste.

Komponenty i wytwarzanie:

Coeur de Bray to ser z mleka krowiego. Posiada białą skórę.

Smak i zapach:

Smak sera Coeur de Bray jest grzybowy.Legenda głosi, że kształt serca wynikała z zainteresowania młodych kobiet, które chciały  wyrazić swoje uczucia  do angielskich żołnierzy podczas wojny w średniowieczu.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis