SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Clochette

  • Ser Clochette Ser Clochette
  • Ser Clochette Ser Clochette
  • Ser Clochette Ser Clochette
Wygląd i konsystencja:
Ser Clochette ma kremową teksturę oraz charakterystyczny kształt dzwonu.

Komponenty i wytwarzanie:
Clochette produkowany jest z pasteryzowanego mleka koziego, a dojrzewanie trwa minimum dwa do trzech tygodni. Ser Clochette wytwarzany jest głównie w sezonie letnim, od marca.

Smak i zapach:
Ser Clochette ma delikatny, pikantny, ziołowy smak.

Pochodzenie:
Clochette produkowany jest w regionie Poitou-Charentes we Francji. Nazwa 'Clochette' w dosłownym tłumaczeniu znaczy 'dzwonek'.

Podawanie:
Świetny jako przekąska z owocami i białym winem.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu wynosi 40%.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis