SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Clava Organic Brie

  • Ser Clava Organic Brie Ser Clava Organic Brie
  • Ser Clava Organic Brie Ser Clava Organic Brie
Wygląd i konsystencja:
Jest to ser podpuszczkowy, wegetariański miękki. Pasteryzowany Brie ma pełny kremowy smak, ale nie tak trudny, jak francuski Brie de Meaux. Ser jest wielkim Szkockim przysmakiem. Dojrzewa od 6 do 8 tygodni. Ma okrągły kształt o średnicy 11 i 25 cm, wysokości 3 cm i wadze 250 gram i 1,5 kg.

Pochodzenie:

Ser ten produkowany jest w mleczarni Connage. To stosunkowo nowe gospodarstwo, produkcja sera oparta jest na gospodarstwie ekologicznym w Ardersier, znajdującym się nad brzegiem zatoki Moray Firth. Ten ser zdobył srebrny medal na 2006 Royal Highland.

Podawanie:

Idealny w połączeniu z jagodami i innymi świeżymi owocami.

Dodatkowe informacje:
Ser zdobył nagrody: Gold 2008 Royal Highland Show,2007 World Gold Cheese Awards, Silver 2006 Pokaz Royal Highland.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis