SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Circassian

  • Ser Circassian Ser Circassian
Wytwarzanie i komponenty:
Ser Circassian jest wytwarzany z mleka  owiec i kóz. Dojrzewa minimum 3 miesiące w zależności od odmiany. Pokryty pomarańczową skóra, gdy jest dojrzały, świeży skórki nie posiada. Wytwarzany w kształcie koła spłaszczonego z widocznym wzorem kosza, w którym dojrzewa. Inna jego nazwa to Adygejski.

Pochodzenie:
Wytwarzany w północnym  Kaukazie. Znany na całym Bliskim Wschodzie i Rosji.

Podawanie:
Ser Circassian jest bardzo łagodnym rodzajem sera, który nie topi się podczas pieczenia bądź smażenia i może być rozdrabniany podobnie jak  ser Feta. Podawany z pomidorami jako dodatek do sałatki.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis