SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Chorherrnkäse

  • Ser Chorherrnkäse Ser Chorherrnkäse
Komponenty i wytwarzanie:
Chorherrnkäse jest produkowany w Górnej Austrii, ser ten jest produkowany zgodnie z recepturą z 1469 roku. Po raz pierwszy został wyprodukowany  w klasztorze Reichersberg. Ser jest wytwarzany z Pasteryzowanego mleka krowiego.

Wygląd i konsystencja:
Ser jest wytwarzany w kształcie kopuły o wadze średnio 3kg. Ser ma gładką strukturę z bardzo licznymi dziurami. Ma swoją naturalną skórkę, a wnętrze sera od jasno żółtego do złotego odcienia. Ser dojrzewa przez 6 tygodni, a jego okres ważności to minimum 6 tygodni.

Smak i zapach:
Zarówno smak  jak i zapach sa bardzo delikatne.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis