SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Chorherrenkäse

  • Ser Chorherrenkäse Ser Chorherrenkäse
Wygląd i konsystencja:
Chorherrenkäse toser półtwardy z regionu Górnej Austrii produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego. Wytwarzany w formie półkuli o wadze około 3 kilogramowego miąższu maślanożółtym z nieregularnymi pęknięciami i skórce białej, na której odciśniete są wzory krzyżyków. Skórka jest niejadalna. Konsystencję posiada sprężystą i dobrze się kroi.Zawiera 50% tłuszczu.

Smak i zapach:
Odznacza się delikatnym i łagodnym smakiem.

Podawanie:
Jako składnik szaszłyków, koreczków oraz sałatek. DOskonały do zapiekania. Smakuje wyśmienicie z piwem, jak również młodym winem.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis