SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Chiviri

  • Ser Chiviri Ser Chiviri
Wygląd i konsystencja:
Kształt sera cylindryczny .Skórka szara, cienka, pleśniowa. Każdy ser jest pakowany oddzielnie w drewniane szkatułki dla zachowania optymalnych warunków przechowywania. Miąższ ma maślany,kremowy.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser wytwarzany w regionie Extremadura w miejscowości Trujillo. Produkcja odbywa się z mleka owczego, od owiec które pasą się na hiszpańskich wzgórzach.

Smak i zapach:
Ser ma bogaty mleczny smak z kompleksem ziołowego posmaku, z wyważonym smakiem soli, siana i przypraw. Ser jest wytwarzany z wykorzystaniem tradycyjnej podpuszczki roślinnej z kwiatów karczocha hiszpańskiego.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu: 45%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis