SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Chimay

  • Ser Chimay Ser Chimay
  • Ser Chimay Ser Chimay
  • Ser Chimay Ser Chimay
  • Ser Chimay Ser Chimay
  • Ser Chimay Ser Chimay
Wygląd i konsystencja:
Chimay ma cylindryczny kształt sera. Skórka sera przemywana piwem trapisów. Posiada miękkie i sprężyste tekstury.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego. Tradycyjnie wytwarzany przez mnichów trapisów.

Smak i zapach:

Gryzący zapach powoduje ,że smak jest łagodniejszy chmielowy.

Podawanie:

Ser nadaje sie na kanapki lub jako przekąska.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis