SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Chiantino

  • Ser Chiantino Ser Chiantino
  • Ser Chiantino Ser Chiantino
  • Ser Chiantino Ser Chiantino
  • Ser Chiantino Ser Chiantino
Wygląd i konsystencja:
Chiantino jest to wyjątkowy, półmiękki ser.

Komponenty i wytwarzanie:

Chiantino jest wytwarzany tradycyjnie ręcznie, w regionie Allgäu. Świeży, zdrowy produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewanie sera Chiantino trwa około 4 miesięcy. Podczas, gdy Chiantino dojrzewa, jest dokładnie myte w czerwonym winie z Włoch. Chiantino otrzymuje przez ten zabieg swoją niepowtarzalną, naturalną skóre. Dodawana jest obrobina soli do czerwonego włoskiego wina co umacnia wygląd sera.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis