SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Chhena

  • Ser Chhena Ser Chhena
  • Ser Chhena Ser Chhena
  • Ser Chhena Ser Chhena
  • Ser Chhena podczas produkcji Ser Chhena podczas produkcji
  • Ser Chhena podczas produkcji Ser Chhena podczas produkcji
  • Ser Chhena Ser Chhena
  • Ser Chhena Ser Chhena
  • Ser Chhena Ser Chhena
  • Ser Chhena Ser Chhena
  • Ser Chhena Ser Chhena
Wygląd i konsystencja:
Chhena (Chhana) jest świeżym, niedojrzałym twarogiem powstałym z mleka krowiego lub bawolego. Jest miękki i delikatny dlatego często wykorzystuje się go deserów. Chhena może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy.

Smak i zapach:

Ma delikatny smak.

Pochodzenie:

Pochodzi z Nepalu, Bangladeszu i Indii.

Produkcja:

Powstaje w sposób podobny do włoskiego Ricotta.

Podawanie:
Ser Jest miękki i delikatny, dlatego często wykorzystywany jest do produkcji słodkich deserów, takich jak Rasgulla, (małe kulki chhena w kaszy mannej).

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis