SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Chevres

  • Ser Chevres Ser Chevres
  • Ser Chevres Ser Chevres
  • Ser Chevres Ser Chevres
  • Ser Chevres Ser Chevres
Wygląd i konsystencja:
To ser produkowany z mleka koziego. Występuje w wielu kształtach i rozmiarach, takich jak placki okrągłe, bębny, kształty piramid, bochenki okrągłe, długie chleby. Zawartość tłuszczu - 45%. Nie zawiera dodatków - smak ma naturalny. Tak jak wszystkie produkty z mleka koziego posiada mnóstwo walorów zdrowotnych.

Komponenty i wytwarzanie:


Biały kolor sera jest wywołany faktem, iż karoten w mleku kozim zostaje całkowicie zamieniony w witaminę A, w przeciwieństwie do serów wytwarzanych z mleka krowiego. Karoten z natury zawiera żółty barwnik, który pojawia się tylko w mleku krowim, nie w kozim. Ser ten jest robiony ręcznie (tradycyjną metodą) przez rzemieślników i zawiera 100% koziego mleka.

Podawanie:

Chevres jest doskonały jako deser, często podawany jako przekąska lub przed kolacją. Kozi ser jest często wymieniany jako składnik wielu smacznych dań. Doskonały do kanapek, past serowych. Dobry do sałatek z wyrazistym sosem, na przykład z pomidorami i pesto (zamiast mozzarelli). Dostępny jest również w plastrach.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis