SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Chèvre du Beaujolais Persille

  • Ser Chèvre du Beaujolais Persille Ser Chèvre du Beaujolais Persille
Wygląd i konsystencja:
Ser ten nosi nazwę wina z regionu Beaujolais. Wytwarzany jest z surowego mleka koziego. Ser w kolorze kości słoniowej z ciemno zielonkawymi i niebieskimi jamami pleśni. Zawartość tłuszczu: 45%. Ser jest wytwarzany w regionie Rhone - Alpes.

Smak i zapach:
Chèvre du Beaujolais Persille jest niezwykle ostry o chropowatej powłoce, pozostawia silne swędzenie w gardle. Słony, ma też posmak grzybów i śmietany.”Kora” daje ulgę dla podniebienia. Można wyczuć słodki smak mleka, a także morele i karmel – to miękki i słodki, dobry kontrast z centrum.

Proponowane wina:
Beaujolais, Condrieu lub Cahors.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis