SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Chèvre aux Epices

  • Chèvre aux Epices Chèvre aux Epices
  • Chèvre aux Epices Chèvre aux Epices
  • Ser Chèvre aux Epices Ser Chèvre aux Epices
Wygląd i konsystencja:
Jest w kształcie cylindrycznym. Wnętrze sera jest świeże, w kolorze białym, pokryte cienką skórką obsypaną mieszanką przypraw tj. pieprz, słodka papryka, cebula, pietruszka i papryka chili.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany ręcznie z pasteryzowanego mleka koziego w Les Deux-Sevres, tuż obok Oceanu Atlantyckiego.

Smak i zapach:
Przyprawy nadają mu niepowtarzalny pikantny smak i jego przepyszny aromat.

Podawanie:
Stosuje się go jako przekąskę, ze świeżym pieczywem lub lampką wina Côte Rôtie, Erem, lub St-Joseph bądź Chardonay.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu: 45%.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis