SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Chèvre Figue à la Rose

  • Chèvre Figue à la Rose Chèvre Figue à la Rose
Wygląd i konsystencja:
Ten ser stworzony z koziego mleka, może być spożywany w różnych stadiach produkcji.

Kiedy jest świeży, po 2 miesiącach i ma piękny mleczno - różane ( po kąpielach w różanym olejku) zapachy. Miąższ jest biały, śliski i wilgotny.

Po jednym miesiącu zaczyna się robić bardziej zdecydowany smak.

Podawanie:
Chèvre à la Rose może być spożywany jako aperitif, także na koniec posiłku z zieloną sałatą aromatyzowaną sosem - malinowym winegret. Dobrze smakuje z różowym winem Bandol (Mourvèdre, Grenache grapes).
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis