SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Chavroux

  • Ser Chavroux Ser Chavroux
  • Ser Chavroux Ser Chavroux
Wygląd i konsystencja:
Chavroux to francuski, biały, delikatny ser. W smaku jest kremowy. Chavroux waży 150 gram i jest produkowany w kształcie piramidy.

Komponenty i wytwarzanie:


Wyprodukowany w z 100% mleka koziego.

Pochodzenie:

Chavroux zawsze produkuje się w starej prowincji Perigord w Dordogne.

Podawanie:

Ser Chavroux bywa podawany na desce serowej, z bagietką lub ciabattą i winem Riesling lub piwem.

Wartości odżywcze:

Zawiera 45% tłuszczu w suchej masie.
Białko 9 g.
Węglowodany 4 g.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis