SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Chatel

  • Ser Chatel Ser Chatel
  • Ser Chatel Ser Chatel
Wygląd i konsystencja:
Ser Chatel to ser miękki, dojrzały typu Brie. Produkowany jest z pasteryzowanego mleka krowiego z dodatkiem Kornwalijskiej śmietanki za pomocą podpuszczki wegetariańskiej. Ma kremowy, delikatny i bardzo łagodny smak. Konsyatencja jest gładka i aksamitna. Produkuje się je okrągłe o wadze ok 200g. Dojrzewa przez 10 dni. Na zewnątrz spleśniała skórka, a wnetrze sera zazwyczaj jest koloru słomkowego.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis