SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Chaource

  • www.foodsubs.com/Chessoft.html www.foodsubs.com/Chessof t.html
  • Ser Chaource Ser Chaource
  • Ser Chaource Ser Chaource
  • Ser Chaource Ser Chaource
  • Ser Chaource Ser Chaource
Komponenty i wytwarzanie:
Sery typu Chaource są ręcznie solone, po czym nakłuwane długimi igłami, aby pobudzić rozwój pleśni. Gotowe pozostawia się na minimum 30 dni, w suchym miejscu, aby dojrzały. W zależności od długości leżakowania mogą być miękkie lub lekko twarde.

Smak i zapach:
Ser Chaource charakteryzuje się wyrazistym, lekko owocowym, słodkim smakiem.

Pochodzenie:
Nazwa sera Chaource pochodzi od miasteczka we Francji, gdzie został on wykonany na początku 14 wieku.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis