SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Champignon

  • Ser Champignon Ser Champignon
  • Ser Champignon Ser Champignon
Wygląd i konsystencja:
Champignon to ser miękki z porostem szlachetnej białej pleśni o śmietankowej konsystencji z dodatkiem zielonego pieprzu i czosnku. Właśnie tym dodatkom zawdzięcza swój smak i pełny aromat (czosnkowy lub o smaku i zapachu pieprzu). Ser cechuje się kremową, elastyczną konsystencją. Przydatność do spożycia to około 28 dni. Sprzedawany w pudełeczkach o wadze 125 g lub 250 g.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Champignon jest wytwarzany z mleka krowiego, a jego dojrzewanie trwa od 3 do 6 miesięcy.

Pochodzenie:

Produkowany w Allgau w Niemczech.

Podawanie:

Ser Champignon podaje się głównie na desce serowej. Jest doskonałym składnikiem sałatek, wyśmienicie smakuje z kanapkami. Najlepsze wina współgrające z serem to półwytrawne.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu: 45%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis