SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Champayeur

  • Ser Champayeur Ser Champayeur
  • Ser Champayeur Ser Champayeur
Wygląd i konsystencja:
Wytwarzany w kształcie koła. Ma ziarniste tekstury i łagodny smak. Jest trochę kredowy, miękki. Skórka jest biała, śmietankowa, o aromacie grzybów i orzechów laskowych. Waży zaledwie 140g i dojrzewa 15 dni.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany z mleka krowiego w regionie Centre du Québec.

Smak i zapach:

Słodki, maślany smak z orzechowym aromatem.

Podawanie:

Serwowany ze świeżym pieczywem , z owocami i orzechami. Podawany na kanapce, na grillu, jako dodatek do zup i sosów.

Wartości odżywcze:

Ser zawiera 24% tłuszczu w suchej masie, a jego wilgotność wynosi 53%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis