SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Champagnole

  • Ser Champagnole Ser Champagnole
Wygląd i konsystencja
Champagnole to kozi ser pleśniowy typu Chèvre wytwarzany w kształcie koła o gęstej konsystencji. Skórka płukana w kolorze żółtym. Dojrzewa od 90 do 120 dni w piwnicach.

Komponenty wytwarzanie:
Wytwarzany w regionie Québec.

Smak i zapach:
Smak lekko słony, grzybowy o zrównoważonym subtelnym zapachu orzechów, traw i siana.

Podawanie:
Ser stosowany do posypywania makaronu.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu mlecznego wynosi 23%, wilgotności 54%.

Proponowane wina:
Białe Crisp lub lżejsze wina czerwone.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis