SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Chällerhocker

  • Ser Chällerhocker Ser Chällerhocker
  • Ser Chällerhocker Ser Chällerhocker
  • Ser Chällerhocker Ser Chällerhocker
Wygląd i konsystencja:
Półtwardy ser dojrzewający 10 miesięcy. Długi okres dojrzewania sprawia, że jest nieco suchy i kremowy. Posiada dziurki w kształcie łez. Wytwarzany jest sezonowo. Wnętrze ma w kolorze kości słoniowej. Całe koło sera waży 6 kilo.

Pochodzenie:

Wytwarzany w małych mleczarniach w Toggenburg, w Szwajcarii, na północny wschód od Zurychu.

Wartości odżywcze:


Zawiera 53% tłuszczu w suchej masie.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis