SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cendre d'Olivet

  • Ser Cendre d'Olivet Ser Cendre d'Olivet
Wygląd i konsystencja:
Jest to miękki biały ser z niepasteryzowanego mleka krowiego.

Komponenty i wytwarzanie:
Proces dojrzewania jest dość powolny. Ser w popiele spalonej winorośli dojrzewa trzy miesiące. Nadaje mu to gładszą fakturę i dość ostry, korzenny aromat.

Pochodzenie:
Olivet Cendré jest wytwarzanym ręcznie serem produkowanych w miasteczku (Olivet) nad Loarą.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu: 45%.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis