SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cavrin di Coazze

  • Ser Cavrin di Coazze Ser Cavrin di Coazze
Komponenty i wytwarzanie:
Ser Cavrin di ser Coazze jest wytwarzany z mieszanki mlek różnych zwierząt, z podpuszczką zwierzęcą.

Wygląd i konsystencja:
Wyrabiany w kształcie cylindrycznym o wadze ok 800g-1,5 kg. Tekstura lekko ziarnista. Wnętrze sera jest wilgotne o barwie od żółtego do białego w środku. Skórka w kolorze bursztynu. Dojrzewa przez 3 miesiące.

Zapach i smak:
Zapach bardzo intensywny od suchego drewna po świeżo skoszoną łakę.  Smak przypominający masło i orzechy laskowe.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis