SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Castelo Branco

  • Ser Castelo Branco Ser Castelo Branco
  • Ser Castelo Branco Ser Castelo Branco
Wygląd i konsystencja:
Castelo Branco jest serem miękkim, w kolorze od białego do barwy słomy. Ma silny, charakterystyczny zapach, ale łagodny i szczególny smak.

Komponenty i wytwarzanie:

Castelo Branco czyli „White Castle” wytwarzany jest z owczego mleka i dojrzewa przez 40 dni. Natomiast Castelo Branco z koziego mleka jest serem miękkim i dojrzewanie zajmuje mu zaledwie 10 dni. Posiada niewielkie dziurki.

Podawanie:

Ser może być podawany jako składnik eleganckich koreczków koktajlowych, jako pikantne ciasteczka serowe podawane do drinków czy aromatyczne naleśniki z rukolą i stopionym Castelo.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis