SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Castello Blue

  • Ser Castello Blue Ser Castello Blue
  • Ser Castello Blue Ser Castello Blue
  • Ser Castello Blue Ser Castello Blue
  • Ser Castello Blue Ser Castello Blue
  • Ser Castello Blue Ser Castello Blue
Wygląd i konsystencja:
Castello Blue to ser pleśniowy z niebieską i białą pleśnią. Miąższ biały do kremowego, miękki. Ser dojrzewa do 3 tygodni.

Smak i zapach:

Ma łagodny smak i kremową konsystencję.

Podawanie:

Można go podawać z chlebem, krakersami, owocami lub bez dodatków. Nadaje pełnego i charakterystycznego smaku sosom i zapiekankom, można go używać do sporządzania dresingu sałatkowego. Doskonały do ziemniaków w mundurkach i pieczonego mięsa.

Wartości odżywcze:

Zwartość tłuszczu w suchej masie 70%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis