SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Casin

  • Ser Casin Ser Casin
  • Ser Casin Ser Casin
  • Ser Casin Ser Casin
Komponenty i wytwarzanie:
Ser Casin jest wytwarzany z mleka krowiego, lekko odtłuszczonego. Ser formowany jest ręcznie do kształtu małej kopuły.Ser dojrzewa w dobrze wentylowanym pomieszczeniu, w temperaturze około 8 stopni, a wilgotność około 80%, do około dwóch miesięcy.

Pochodzenie:
Casin jest wytwarzany w regionie  Asturii.

Podawanie:
Ser nadaje się do deski serów i doskonale smakuje z winem Riesling.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis