SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Casiello

  • Ser Casiello Ser Casiello
Wygląd i konsystencja:
Kształt kulisty, o wadze mieszczącej się pomiędzy 0,4 do 0,6kg. Skóra jest bardzo lekka, szaro-żółta. Wnętrze jest gładkie i dość zwarte.

Komponenty i wytwarzanie:
Wykonany z koziego mleka mieszanych ras. Dojrzewanie odbywa się w chłodnych piwnicach trwa 4 miesiące.

Smak i zapach:
Słodko-słony smak.

Pochodzenie:
Wyprodukowany we wszystkich obszarach żeglugi Basilicata, jest znany w produkcji Wspólnoty Mountain High Sauro Camastra (Aliano, Gallicchio, Corleto Perticara, Straży Perticara, Armento, Missanello).
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis