SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Casatella

  • Ser Casatella Ser Casatella
  • Ser Casatella Ser Casatella
  • Ser Casatella Ser Casatella
Wygląd i konsystencja:
Ser Casatella jest sprzedawany w opakowaniach po 0,6 kg. Posiada miękką konsystencję, lekko kremową w kolorze mleczno - białym. Ser jest pokryty delikatną skórką.

Komponenty i wytwarzanie:
Casatella jest produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewa około 7 dni. Przechowywany w temperaturze nie przekraczającej 4 ° C, nie więcej niż przez 10 do 15 dni.

Smak i zapach:
Ser o słodkim, kremowym smaku z nutką kwasowości.

Pochodzenie:
Casatella jest typowym serem obszaru Trevigiana.

Wartości odżywcze:
Tłuszcz - 25 %, wilgotność - 60%, białko około 12%.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis