SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Casaccia

Wygląd i konsystencja:
Skórka sera Casaccia jest sucha. Wnętrze jest jasnożółte, dość rzadkie.

Komponenty i wytwarzanie:
Jest to ser podpuszczkowy, produkowany z mleka krowiego.  Leżakować może od 45 dni do kilku miesięcy.

Smak i zapach:
Ma słodkawy smak, dzięki jedzeniu, które podawane jest krowom. Im dłużej ser leżakuje tym smak jest bardziej ostry, wręcz agresywny, co sprawia, że kubki smakowe wręcz wariują.

Pochodzenie:
Produkowany we Włoszech w prowincji Bergamo.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis