SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Carrigaline

  • Ser Carrigaline Ser Carrigaline
  • Ser Carrigaline Ser Carrigaline
  • Ser Carrigaline Ser Carrigaline
Wygląd i konsystencja:
Pokryty blado żółtą woskowaną skórką , miąższ słodko maślany z wiekiem pikantny, tekstura gąbczasta ze względu na dużą ilość małych dziurek. Dojrzewa 12 tygodni.Zdobył medal brązowy w British Cheese Awards w 2001 roku.

Smak i zapach:

Delikatny smak ziół, w miarę dojrzewania staje się pikantny.

Pochodzenie:

Ręcznie wyrabiany ser pół miękki wytwarzany przez Pat O'Farrell w Carrigaline, w hrabstwie Cork z pasteryzowanego mleka krów rasy fryzyjskiej od 1987 roku.

Podawanie:

Podawany do omletów, grzanek lub pieczonych ziemniaków lub z lampką porto jak również do deski serów. Aby uzyskać pełnie smaku należy przed spożyciem wyjąc go z lodówki pół godziny wcześniej.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis