SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Carré de l'Est

  • Ser Carré de l'Est Ser Carré de l'Est
  • Ser Carré de l'Est Ser Carré de l'Est
Wygląd i konsystencja:
Ten pasteryzowany ser z Szampanii ma wilgotną skórkę, która przykleja się do palców i jest elastyczna w dotyku. Zwykle ma kształt kwadratu o pomarańczowo-czerwonej płukanej skórce lub o penicylinowej pleśniowej skorupce. Masa serowa jest bardzo miękka i luźna. Waży 330 gram. Zawartosc tłuszczu 45%.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser dość krótko (3 tygodnie) dojrzewa w piwnicach. Każdy ser jest przekładany i płukany ręcznie w celu równomiernego pokrycia powierzchni barwiącymi bakteriami. Proces dojrzewania trwa trzy do czterech miesięcy. Najlepiej smakuje od maja do sierpnia.

Smak i zapach:
Ser o aromacie wędzonego boczku i smaku z tonem grzybowym.

Podawanie:
Zalecane wina: Coteaux Champenois, Sancerre, Pinot Noir, d'Alsace.

Wartości odżywcze:
Kalorie: 362 kcal
Białko: 29 g
Tłuszcz: 26 g
Węglowodany 3 g
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis