SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Capriole Banon

  • Ser Capriole Banon Ser Capriole Banon
Wygląd i konsystencja:
Ser Capriole Banon jest produkowanyw kształcie dysku wytwarzany z mleka koziego i owinięty w liście kasztanowca, marynowany w koniaku i białym winie. Wnętrze rustykalne, miękkie w kolorze beżowym. Dojrzewa od 2 do 3 tygodni.

Smak i zapach:

Posiada orzechowy smak ,lekko cierpki.

Pochodzenie:

Ser jest tworzony przez Judy Schad w firmie „Capriole Inc”. Inne bardzo znane sery z tej serowarni to Old Kentucky Tomme i Festiva, który jest wspaniałym połączeniem sera z mleka koziego z orzeszkami pinii, bazylii i aromatycznymi suszonymi na słońcu pomidorami.

Proponowane wino:
California Viogniers, Sancerre, Chenin.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis