SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Caprino di Rimella

  • Ser Caprino di Rimella Ser Caprino di Rimella
Wygląd i konsystencja:
Caprino di Rimella pochodzi z gmin w regionie Valesia, w szczególności Rimella. Jest to miękki ser, wytwarzany z mieszaniny mleka koziego i krowiego za pomocą podpuszczki zwierzęcej. Dojrzewa przez 3 dni, ale może postać dłużej. Gdy jest świeży można nim smarować pieczywo. Kształt ma cylindryczny, średnice 8-9 cm, wysokość 203 cm i waży 200-300 gram. Skórkę ma koloru brązowo-białego i wnętrze takie same.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis