SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Caprino Stagionato

  • Ser Caprino Stagionato Ser Caprino Stagionato
Wygląd i konsystencja:
Ser Caprino Stagionato wytwarzany jest z mleka koziego. Produkowany w Rotonda, San Severino, Castelluccio Inferiore i Viggianello w regionie Basilicata. Ser ma kształt cylindryczny z płaską stroną i waży od 500 g do 1 kg. Skórka sera jest miękka, koloru kości słoniowej a wnętrze jasno - słomkowe. Ser dojrzewa do 6 miesięcy. Ser Caprino Stagionato produkowany jest również w prowincji Treviso Veneto i dojrzewa przez rok.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis