SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Caprifeuille Saint-Maure

  • Ser Caprifeuille Saint-Maure Ser Caprifeuille Saint-Maure
Wygląd i konsystencja:
Caprifeuille Saint-Maure to ser pokryty białą, kredową skórką. Miąższ ma delikatną, gładką konsystencję.

Komponenty i wytwarzanie:
Caprifeuille Saint-Maure jest wytwarzany z pasteryzowanego mleka koziego. Dojrzewanie sera trwa około 10 dni.

Smak i zapach:
Caprifeuille Saint-Maure ma orzechowy, pikantny smak.

Podawanie:
Ser ten najlepiej smakuje po posiłku.

Proponowane wina:
Sancerre.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu: 50%.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis