SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Capricorn Goat

  • Ser Capricorn Goat Ser Capricorn Goat
  • Ser Capricorn Goat Ser Capricorn Goat
  • Ser Capricorn Goat Ser Capricorn Goat
Wygląd i konsystencja:
Ser w kształcie walca lub sześcianu o czysto białej skórce. Lekko kredowy, jak młody Camembert przed dojrzewaniem, staje się miękki przy krawędziach. Świeża, kremowa faktura wzbogacona podkładem cykorii i orzechów robi bardzo atrakcyjne wrażenie. Zawartośc tłuszczu 26%. Ser ma kształt walca i waży 120g. Średnica 6 cm, wysokość 4 cm. Jest pasteryzowany przy użyciu wegetariańskiej podpuszczki.Ser dojrzewa w ciągu czterech do sześciu tygodni.

Smak i zapach:
Lekki, orzechowy, słony.

Pochodzenie:
Produkuje się go w St. Thomas Cricket, Somerset. Ser jest zdobywcą brązowego medalu British Cheese Awards.

Wartości odżywcze:
Tłuszcz 9%,
Cholesterol 3%,
Białko 8%

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis