SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Capra Caciottona

  • Ser Capra Caciottona Ser Capra Caciottona
Wygląd i konsystencja:
Capra Caciottona to ser półtwardy o białej masie serowej, zwarty i kruchy do pewnego stopnia. Wytwarzany w 5 kilowych kołach.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany z organicznie czystego mleka koziego. Dojrzewa bardzo krótko. Pozostawiona do dłuższego dojrzewania wzmacnia się w smaku.

Smak i zapach:
Posiada z przyjemnie trwały zapach kóz, traw i ziół, lekko cierpki.

Pochodzenie:
Wytwarzany przez Emanuela Perenzin i Carlo Piccoli twórców serów z Perenzin z Veneto.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis