SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cappelletta

  • Ser Cappelletta Ser Cappelletta
  • Ser Cappelletta Ser Cappelletta
Wygląd i konsystencja:
Ser Cappelletta jest wytwarzany w kształcie małych cylindrycznych beczułek. Pokryty białą pleśniową skórką. Wnętrze białe, kremowe.

Wytwarzanie i komponenty:

Ser typu robiola produkowany z mieszanki mlek krowiego, owczego i koziego.

Smak i zapach:
Posiada smak słomy i grzybów.

Pochodzenie:
Pochodzi z regionu Piedmont.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis