SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cantenaar

  • Ser Cantenaar Ser Cantenaar
  • Ser Cantenaar Ser Cantenaar
  • Ser Cantenaar Ser Cantenaar
Wygląd i konsystencja:
Pół-twardy ser z obniżoną zawartością tłuszczu i soli. Wytwarzany w kształcie koła, pokryty pomarańczową woskowiną. Wnętrze w kolorze kości słoniowej zawiera kryształki soli świadczące o dojrzałości sera. Cale koło sera waży 12 kg. Zawartość tłuszczu w suchej masie to 30%.

Podawanie:
Ser nadaje się jako dodatek do tarty.

Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna (w 100 g): 1271 kJ / 302 kcal
Białka (w 100 g): 34 g
Zawartość wapnia (w 100 g): 1145 mg
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis