SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cantar de Covadonga

  • Ser Cantar de Covadonga Ser Cantar de Covadonga
Wygląd i konsystencja:
Cantar de Covadonga jest znacznie łagodniejszy, ale tak samo kremowy jak ser La Peral, Cabrales lub Valdeón. Cantar de Covadonga jest nowym hitem wśród niebieskich serów w Hiszpanii. Wykonany jest z mieszanki pasteryzowanego mleka owczego i krowiego. Wnętrze sera zawiera niebieskie żyłki pleśni i nie posiada skórki. Dojrzewanie trwa 2-3 miesiące.

Smak i zapach:
Jego smak jest świeży, lekko pikantny i delikatnie słony.

Pochodzenie
Cantar de Covadonga wytwarzany jest w regionie El Escorial w Hiszpanii.

Podawanie:
Może być doskonale wykorzystany do sałatek, na grillowanych mięsach, ze świeżymi grzybami, do makaronu i dań z ryżu.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis